Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποιο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου για την προεκλογική του εκπομπή

«τελικά η ανάμνηση δεν φεύγει απ’ το μυαλό…»

Ο Γιώργος Παπανδρέου
ουσιαστικά έβαλε, με τις απαιτήσεις του, νάρκη στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Τις τελευταίες ημέρες δείχνει πάντως μια προσπάθεια να αλλάξει την επικοινωνιακή τακτική του, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο λιγότερο ξύλινο και πιο ανοιχτό προς τους νέους ψηφοφόρους στις εσωκομμαιτκές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Απόδειξη, η χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha, όπου του ζητήθηκε να διαλέξει τα τραγούδια που θα ακούγονταν όση ώρα μιλούσε.

Ανάμεσά τους το γνωστό «Τελικά σε θέλω» του Κωνσταντίνου Αργυρού, το οποίο ξεκινά με τους στίχους: «τελικά σε θέλω/τελικά μου λείπεις/τελικά η ανάμνηση δεν φεύγει απ’ το μυαλό». Στίχοι όλο νόημα…

Επίσης, επέλεξε την διασκευή του Τζίμι Χέντριξ στο «All Along The Watchtower» του Μπομπ Ντίλαν, το οποίο μετέφερε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τίτλο «Ο παλιάτσος και ο ληστής».

«Είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου προσθέτοντας για τον Χέντριξ ότι ήταν: «Δυστυχώς, ένας από τους πολλούς ροκάδες που φεύγουν από τη ζωή από τα ναρκωτικά».

«Από τον Jimmy Hendrix στον Κωνσταντίνο Αργυρό υπάρχει ένα εύρος» σημείωσαν χιουμοριστικά, οι δημοσιογράφοι στο στούντιο του Alpha.

«Αυτό θέλουμε, να έχουμε ένα εύρος και ποικίλα ερεθίσματα και αγαπάμε και το ελληνικό τραγούδι» απάντησε, ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλιστα, θυμήθηκε ότι όταν ήταν στη Σουηδία είχε εκπομπή κάθε Παρασκευή με ελληνικό πρόγραμμα και μουσική αλλά και έντονο πολιτικό περιεχόμενο, καθώς τότε ήταν στην επικαιρότητα το Βιετνάμ, η Χιλή, τα δικαιώματα των μαύρων και των γκέι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε ακόμα για τις εξελίξεις στο Facebook, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των δεδομένων, ενώ επανέφερε την πρότασή του για την κάνναβη.

«Εμείς θέλουμε το μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων. Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook; Εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους; Γιατί να μην κάνει η Ευρώπη μία πλατφόρμα των πολιτών;», σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης είπε: «Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ