Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτη Δήλωση Αυλωνίτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την εξής δήλωση : 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ο, τι σημαίνουν οι λέξεις ” ψωμί”, “παιδεία”, “ελευθερία”. Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε την κορωνίδα της αντιδικτατορικής πάλης και καταλύτης για την αρχή της πτώσης της δικτατορίας. 

Η ημέρα της 17ης Νοέμβρη παραμένει εδώ και 48 χρόνια μια ζωντανή επέτειος τιμής και μνήμης, συνυφασμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής. 

Σήμερα, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης τα επικαιροποιημένα μηνύματα του Πολυτεχνείου ενσωματώνουν τη λαϊκή βούληση στην εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα, στην πρόσβαση των πολιτών σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, στην ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και στην αξιοπρεπή εργασία. 

Αυτή η συλλογική μνήμη δεν πρέπει να σβηστεί ποτέ. Τιμούμε όσες και όσους θυσιάστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν άδικα από το αυταρχικό καθεστώς.
Πολυτεχνείο  σημαίνει…. ” ψωμί”, “παιδεία”, “ελευθερία”.
Έτσι θα σημαίνει πάντα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ