Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τα μεγάλα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ – Από τον Κουφοντίνα στην Ολλανδή δημοσιογράφο

Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίζεται συχνά με το περιθώριο

Όσοι μελετούν τις δημοσκοπήσεις
στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματά του είναι, αφενός, το κυβερνητικό παρελθόν του, αφετέρου η αρνητική εικόνα των περισσότερων στελεχών του. Κάπως έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει το ηγετικό κάδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα που είναι στο πλευρό του και θα παίξουν -θεωρητικά- κάποιον ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα είναι το γεγονός ότι πηγαίνει κόντρα σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε κοινή λογική. Ταυτίζεται συχνά με το περιθώριο, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τον Κουφοντίνα, και το επαναλαμβάνει τώρα με μια Ολλανδή δημοσιογράφο. Κανένα κόμμα δεν έγινε αρεστό και, πολύ περισσότερο, πλειοψηφικό όταν ταυτίστηκε με τα λούμπεν στοιχεία μιας κοινωνίας.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε να κάνει πρώτιστα με το ότι πάτησε πάνω στη δραστική πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και όχι στο ότι μάζεψε ό,τι περνούσε από έξω. Ασε, δε, που η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ