Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτης : Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Μανδουκίου

Το σχολικό συγκρότημα  του 1ου ΕΠΑΛ στο Μανδούκι, επισκέφθηκα σήμερα με το  Συντονιστή της Ν.Ε. του κόμματος  μου Χρήστο Μωραΐτη, όπου συναντηθήκαμε με τους δ/ντες των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, και συγκεκριμένα του Εργαστηριακού Κέντρου Παναγιώτη Καρβούνη, του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας Βασιλική Μοναστηριώτη και του 5ου ΓΕΛ Κέρκυρας Βασιλική Χίσσα. Στο κτίριο επίσης λειτουργούν το Εσπερινό ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Κέρκυρας. 

Ξεναγηθήκαμε  στις αίθουσες και τον περιβάλλοντα χώρο και ενημερωθήκαμε  για τις μεγάλες ζημιές και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, στο διάστημα που τελούσε υπό κατάληψη. 
Είχαμε  την ευκαιρία επίσης να διαπιστώσουμε  ιδίοις όμμασι τα χρόνια κτιριακά προβλήματα και την έλλειψη φροντίδας για την σχολική στέγη. Η στατικότητα του κτιρίου, η στεγανότητα της οροφής, η ελλιπής συντήρηση και η αναγκαιότητα άμεσης συντήρησης και επισκευών ήταν μερικά από τα θέματα, για τα οποία ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς.


 

Αναφορικά με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ζήτησα να μου δοθεί ένας πλήρης κατάλογος με τις καταγεγραμμένες ζημιές και τα κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να καταθέσω  ερώτηση στη Βουλή και σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξω συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, με στόχο τη διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ