Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η ιατροδικαστής της υπόθεσης-Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή του εγκλήματος

«Όταν μια συζυγοκτονία προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού από τα ΜΜΕ, δίνει το έναυσμα για μια σειρά ανάλογων εγκλημάτων γνωστό και ως το φαινόμενο copycat», επισήμανε

Τη φρίκη που αντίκρισε περνώντας το κατώφλι του σπιτιού στα Γλυκά Νερά
, όπου ο 32χρονος πιλότοςΜπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, περιγράφει για πρώτη φορά σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» και στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρωινό της 11ης Μαΐου, όταν μπήκα στη σκηνή του εγκλήματος. Μια νεαρή κοπέλα δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ένα σκυλί κρεμασμένο στην σκάλα και ένα ορφανό μωρό έξω στον δρόμο σε κάποια αγκαλιά. Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά και κάποιες φορές γίνεται ακόμα σκληρότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημασία της ιατροδικαστικής έκθεσης

Η ιατροδικαστική έκθεση σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ήταν αυτά που τελικά έλυσαν την υπόθεση του θανάτου της Καρολάιν.

«Παρέδωσα εγκαίρως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις του θύματος και του δράστη κλήθηκα να δώσω περισσότερες εξηγήσεις όταν υπήρχε ένα νέο εύρημα και περίμενα τη στιγμή της κάθαρσης» συμπλήρωσε.

Ρεκόρ οι 13 γυναικοκτονίες για τη χώρα

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στις 13 περιπτώσεις γυναικοκτονιών που είχαμε από την αρχή της χρονιάς, σημειώνοντας ότι αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την χώρα.

«Όταν μια συζυγοκτονία προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού από τα ΜΜΕ, δίνει το έναυσμα για μια σειρά ανάλογων εγκλημάτων γνωστό και ως το φαινόμενο copycat», υπογράμμισε.

Η παρατεταμένη περίοδος της καραντίνας αλλά και η πίεση της εποχής λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε μια έξαρση της βίας υποστηρίζει η ιατροδικαστής. «Δεν βλέπουμε μόνο αύξηση στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά αυξημένη βία σε κάθε πτυχή της ζωής, ακόμη και στο σχολείο μεταξύ των μαθητών ή και στον δρόμο μεταξύ αγνώστων μεταξύ τους οδηγών» υπογράμμισε η κυρία Σπηλιοπούλου.

Αύξηση παρατηρείται και στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την ιατροδικαστή που όμως λόγω της φύσης τους καθυστερούν πολύ να αποκαλυφθούν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ