Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός-«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Μια «ανάσα» από τους 600 οι διασωληνωμένοι

Ιδιαίτερα τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ

Μία «ανάσα» από τους 600 έφτασαν οι διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο
με την πίεση στα νοσοκομεία να είναι πλέον ασφυκτική.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, ωστόσο στελέχη της αφήνουν «παράθυρο» για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους, προκειμένου να θωρακιστούν τα Χριστούγεννα.

«Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης πρότεινε επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και τηλεργασία, έτσι ώστε να μειωθεί η κινητικότητα.

Ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι δε θα πάμε σε lockdown, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.

Εφημερία «πολέμου» στο Παπανικολάου

Αφόρητη είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς οι εισαγωγές δεν μειώνονται. Στο Παπανικολάου που είχε χθες εφημερία, όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν κατειλημμένες.

Σήμερα το νοσοκομείο Παπανικολάου έκλεισε την εφημερία του με 50 εισαγωγές, 110 προσελεύσεις και τις 36 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ