Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΑΝΑΣΑ στην Αγία Αικατερίνη της Κέρκυρας – 1.965.975 ευρώ η χρηματοδότηση από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.

Το έργο της «επισκευής και ανάδειξης του συγκροτήματος της Αγίας Αικατερίνης στην Κέρκυρα επισκέφθηκε ο π. περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τους Α. Μιχαλά αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Τ. Γαβαλά περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης.

Το έργο που εκτελείται από τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α ανήκει στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η σχετική απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΝ-ΥΠΠΟΑ-Δήμου με το ποσόν των 1.965.975 ευρώ, ελήφθη την 19/06/2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου.

Το συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί σύμβολο της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, χαρακτηριστικό δείγμα της κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα, και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την παράδοση και την ιστορία της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά και το κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ συνεχάρη τους εργαζόμενους και τις επιβλέπουσες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την επιδεικνυόμενη επιμέλεια και την ποιότητα της εργασίας.

Η ΑΝΑΣΑ αισθάνεται ικανοποίηση και υπερηφάνεια γιατί ένα ακόμη έργο πολιτισμού στην Κέρκυρα ολοκληρώνεται με την ιδιαίτερη συμβολή της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ