Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση σε ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για τις ελλείψεις και την υγειονομική ασφάλεια στις σχολικές δομές της Κέρκυρας

Στις 12 Οκτωβρίου 2021, δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας  και τον Υπουργό Υγείας,  με θέμα  τις συγχωνεύσεις τμημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις ελλείψεις στις εκπαιδευτικές δομές και την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας εν καιρώ πανδημίας.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 150458/Φ1 Απάντηση, την οποία υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή . Η Υφυπουργός με την απάντηση της προσπάθησε να δικαιολογήσει τα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία  με μη πειστικό τρόπο, ενώ δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά για την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, παρά μόνο παρατέθηκε το νομικό καθεστώς που αφορά τις σχολικές δομές κατά  την περίοδο της πανδημίας. Σχετικά με τους αριθμούς των εκπαιδευτικών της Κέρκυρας, στο έγγραφο της απάντησης καταγράφεται πως μέχρι τις 2/11/2021 προσελήφθησαν 88 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση και 21 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή. 

Δυστυχώς, συνεχίζει να παραγνωρίζεται  η σοβαρότητα της επιδημιολογικής κατάστασης καθώς και η αποδιοργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχει προκληθεί από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές της κυβέρνησης για τα σχολεία. Οι ελλείψεις στα σχολεία είναι ορατές, αφού ήδη δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους οι μαθητές δεν έχουν σταθερό πρόγραμμα, ενώ συνεχώς γίνονται εκπτώσεις στα υγειονομικά μέτρα. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει άμεσα την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ