Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Ανάσα» για το ΕΣΥ – Πρώτη φορά τα εξιτήρια ξεπέρασαν τις εισαγωγές ασθενών με COVID

«Δεν θα κινδυνεύσει ασθενής», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης

«Ανάσα» όσο και αισιοδοξία έδωσε σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους του ΕΣΥ της χώρας μας, καθώς και στις ίδιες τις οικογένειες των ασθενών, το γεγονός ότι για πρώτη φορά χθες, μετά από πάρα πολλές ημέρες, οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας βρέθηκαν, έστω και ελαφρώς, πιο χαμηλά από τα εξιτήρια ασθενών με COVID – 19 από το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, στις 409 – και πάλι πάνω από το συμβατικό όριο των 400 – έφτασαν χθες, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, τη στιγμή κατά την οποία τα εξιτήρια ασθενών με COVID – 19 από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρέθηκαν χθες στα 414.

Πάντως, σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας να κινούνται οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στο ΕΣΥ της χώρας μας, με τα εξιτήρια να υπολείπονται, κατά βάση, των νέων εισαγωγών, παρά την “ανάσα”, την οποία προσέφερε στο σύστημα Υγείας η χθεσινή Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

Πλεύρης: Δεν θα κινδυνεύσει ασθενής

Εξάλλου, δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν», δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση και με ιδιωτικές κλινικές εάν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία σε αυτές.

Ειδικότερα, για την Αττική τόνισε στον Σκάι, πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία» και πρόσθεσε πως με τη χθεσινή επιστολή προς τα νοσοκομεία, ουσιαστικά, «δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν τα χειρουργεία».

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι ακόμα και στις επιβαρυμένες περιοχές, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, «δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ