Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερμανία – Νέα κυβέρνηση: Καγκελάριος ο Σολτς, Μπέρμποκ στο υπουργείο Εξωτερικών, Λίντνερ στο Οικονομικών

Πώς θα κατανεμηθούν τα υπουργεία

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να ανακοινωθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης συνασπισμού
στη Γερμανία μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Πώς αναμένεται να κατανεμηθούν τα υπουργεία

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, τα κρίσιμα υπουργεία στην κυβέρνηση αναμένεται να λάβουν οι Αναλένα Μπέρμποκ και ο Κριστιάν Λίντνερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bild, νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, Κριστιάν Λίντνερ, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει Αναλένα Μπέρμποκ, με τον Σοσιαλδημοκράτη Ουμπέρτους Χάιλ να παραμένει στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως γίνεται γνωστό, οι «Πράσινοι» θα λάβουν συνολικά πέντε υπουργεία, οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» τέσσερα και τα υπόλοιπα περνούν στα «χέρια» του πρώτου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι «Πράσινοι» θα πάρουν το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερυπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Την ίδια στιγμή, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης , Φόλκερ Βίσινγκ, παρά το ότι το εν λόγω υπουργείο το ζητούσαν οι Πράσινοι. Τέλος, το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει το SPD.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ