Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στους δρόμους ξανά οι Τούρκοι – «Ερντογάν παραιτήσου» φωνάζουν για δεύτερη ημέρα

Αγανακτισμένοι οι πολίτες της γειτονικής χώρας με την πολιτική του Ταγίπ

Xωρίς τέλος είναι η κατάρρευση της τουρκικής λίρας, η οποία την Τρίτη κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία, με τους πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους κατεβαίνοντας στους δρόμους για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Οι τιμές σε βασικά αγαθά και καύσιμα έχουν εκτοξευθεί, σουπερμάρκετ βάζουν όριο στις πωλήσεις ζάχαρης και καφέ, όπως άλλωστε και εταιρείες τεχνολογίας σε προϊόντα τους, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνεται των πρόσφατων μεγάλων μειώσεων επιτοκίων και δεσμεύεται να κερδίσει τον «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας» παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης.

 «Απορρίπτω πολιτικές που συρρικνώνουν την χώρα μας, την εξασθενούν και καταδικάζουν τον λαό της στην ανεργία, την πείνα και τη φτώχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Οι δηλώσεις του, ωστόσο, δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους τούρκους πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

 Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βλέπουν ότι πλέον η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να αποτρέψει την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική λίρα και η τουρκική οικονομία.

 Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έχει επέμβει και η αστυνομία προχωρώντας σε συλλήψεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ