Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Ελλάδα για όλους»: Το πλήρες σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την έμπρακτη στήριξη των αδυνάμων

Στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης εστιάζει ο πρωθυπουργός

Στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας και στη μέριμνα για τους πιο αδύναμους εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δρόμο μάλιστα για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ στις αρχές Δεκεμβρίου, για το οποίο αποφασίστηκε το κεντρικό μότο να είναι «Ελλάδα για όλους»
.

Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και οι δράσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό, ο οποίος θα ξεδιπλωθεί πιο έντονα τους επόμενους μήνες.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και το DUOday, ο πρωθυπουργός και ο 26χρονος Κωνσταντίνος Ρόζης εργάστηκαν σαν ομάδα στο πλαίσιο της ημέρας DUOday, κατά την οποία εταιρείες και δημόσιοι φορείς ανοίγουν τις πόρτες τους για άτομα με νοητική και συναισθηματική αναπηρία.

Την ημέρα αυτή, ένας εργαζόμενος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν «δίδυμο» (DUO) και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου υπενθύμισε και τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, όπως για παράδειγμα στον δημόσιο τομέα, όπου έπειτα από έξι χρόνια εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι προκηρύξεις για πρόσληψη ειδικών κοινωνικών ομάδων στο πλαίσιο του νόμου 2643/98.

Τη Δευτέρα, από το βήμα της Βουλής, παρά τον σχετικό σκεπτικισμό που φέρεται να υπήρχε από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τρία μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία, δηλαδή την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ, την πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους και το πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δήλωσε «υπερήφανος ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη η οποία έχει ένα συγκροτημένο, ολιστικό και πολυεπίπεδο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες αδικίες εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Χθες, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, την εκκίνηση δηλαδή μιας εθνικής προσπάθειας της πολιτείας, με μηδενική ανοχή απέναντι στην σεξουαλική βία κατά των παιδιών, κινητοποιώντας όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.

Στόχοι του σχεδίου είναι η αναπροσαρμογή θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών και η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν.

Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του, είπε χαρακτηριστικά πως η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά «εγγράφεται σε ένα τόξο των κοινωνικών μας μέτρων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της υπεράσπισής τους.

Δίπλα σε εκείνα, εναντίον της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας και κατά του bullying, για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και φυσικά παράλληλα με το πολύ σημαντικό εθνικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ