Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν τίθεται θέμα να ξανακλείσουν τα σχολεία (Ηχητικό)

Η υπουργός ανέφερε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών

 Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν ξανά τα σχολεία δήλωσε  στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανέφερε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%.

Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%,πρόσθεσε η κ Κεραμέως.

Επίσης είπε πως το πρωτόκολλο τηρείται αυστηρά και πως 15 τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο περισσότερων από 85.000 τμημάτων.

Όταν υπάρξει κρούσμα, τόνισε, ο μαθητής απομονώνεται και οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε έως και 7 τεστ την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια η υπουργός είπε πως το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση. Στόχος του, όπως πρόσθεσε, είναι να αυξήσει την αυτονομία των πανεπιστημίων και να τους δώσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αλλαγές στοπως εκλέγονται οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως είπε πως με τα 166 νέα προγράμματα σπουδών αλλάζει το τι και το πως διδάσκουμε το μάθημα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως είπε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.
Για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή είναι αρνητές της πανδημίας και των μέτρων προστασίας από αυτή η υπουργός δήλωσε πως είναι πιθανό να τους αφαιρείται η γονική μέριμνα ενώ θα επιβάλεται ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ