Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Δραματική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας – Τα στοιχεία θα «αποκαλύψουν» τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας, για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα

Ο φονικός ιός του κοροναϊού «σαρώνει» τη χώρα και καθημερινά η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας, προκειμένου να θέσει τα κατάλληλα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Παράλληλα, στο επίκεντρο του κοροναϊού βρίσκονται οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης και η μια κυβέρνηση μετά την άλλη, κάνει λόγο για νέα μέτρα και περιορισμούς.

«Ούτε στο Μπέργκαμο δεν εφάρμοσαν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ως μέτρο ανάσχεσης της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση του MEGA, για να ξεκαθαρίσει ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει, γιατί απλά δεν υπάρχει άλλοι ευρωπαϊκοί πόροι για να δοθούν ενισχύσεις στις επιχειρήσεων σε περίπτωση lockdown.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως κανένα lockdown και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται πως τα μέτρα τύπου καραντίνας για τους ανεμβολίαστους, που ανακοίνωσε το περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η απόδοσή τους θα φανεί στις επόμενες 15 ημέρες. Όμως, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο, η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την κορύφωση του 4ου κύματος να αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Τίποτα δεν αποκλείεται κατά τη δική μου γνώμη. Καταλαβαίνω απόλυτα την κοινωνία και την πολιτεία ότι δεν θέλει lockdown», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σε «βαθύ κόκκινο» η μισή Ελλάδα

Δραματική είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς εικοσιεπτά περιφερειακές ενότητες έχουν μπει πλέον στον 5ο επίπεδο επικινδυνότητας και μετά την είσοδο των Γρεβενών, της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας, με τη μισή χώρα να κάνει βουτιά στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τον επιδημιολογικού χάρτη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση ούτε να γίνεται rapid στους ανεμβολίαστους για σούπερ μάρκετ και είδη πρώτης ανάγκης», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ανάσα στο σύστημα η τρίτη δόση εμβολίου

Μήνυμα αισιοδοξίας για την κυβέρνηση φέρνουν οι ουρές στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν πρότεινε να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για το ευρωπαϊκό πάσο ελευθερίας.

«Πιστεύω, ότι αν οριστεί ως υποχρεωτική η τρίτη δόση για την χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην μάχη που δίνουμε ενάντια στην πανδημία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκατόμβη νεκρών και lockdown το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας», ασκώντας σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό για ατολμία και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

«Η αδράνεια και η ανικανότητα του Μητσοτάκη μας οδηγεί σε εκατόμβη νεκρών και σε ακόμα ένα καταστροφικό lockdown. Εκτός εάν αφεθούν άνθρωποι να πεθαίνουν και δούμε σκηνές όπως στη Ρουμανία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό «προνόμιο» να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα», απάντησε επιθετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δεν λαμβάνει μέτρα η κυβέρνηση

Στην απόφαση της κυβέρνησης να μην πάρει μέτρα, ελπίζοντας ότι μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει περιορισμός των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό το σενάριο «δεν βγει», τότε θα είναι αργά για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

«Αν δεν γίνει μέχρι τότε η κορύφωση της πανδημίας στα μέσα Δεκέμβρη, τότε θα είναι αργά για να λάβουμε μέτρα μετά. Είναι ρίσκο που κανείς δεν ξέρει πως θα βγει, γιατί μπορεί να χαθεί ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος» κατέληξε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ