Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με «βαλίτσες» γεμάτες έργα η Μενδώνη στα σεισμόπλητα χωριά της Κρήτης

Ικανοποίηση για την στήειξη στους πληγέντες από το πέρασμα του Εγκέλαδου

Με ικανοποίηση άκουσαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης
τις ανακοινώσεις για έργα 1,8 εκατ. ευρώ από τη Λίνα Μενδώνη, που βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι, για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος πριν από λίγο καιρό.

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε το «παρών», παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Βιάννου Ανδρέα στα ερείπια του Ναού του Προφήτη Ηλία, όπου έχασε τη ζωή του ο τεχνικός Ιάκωβος Τσαγκαράκης, ο οποίος εργαζόταν για τη στερέωση του ναού.

Στη συνέχεια, η κ. Μενδώνη υπέγραψε τέσσερις συμβάσεις με τον κ. Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, που αφορούν έργα πολιτισμού στους δήμους Ηρακλείου και Αρχανών-Αστερουσίων, και ειδικότερα την αποκατάσταση των εκκλησιών του Αγίου Τίτου και της Παναγίας Φανερωμένης Αρχανών, καθώς και τη Στοά Μακάσι του Ηρακλείου και το Βυζαντινό-Ενετικό Τείχος της Λεωφόρου Δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για τον Αγιο Τίτο και την Παναγία Φανερωμένη, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία, ενώ σχετικά με τη σύμβαση για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης στη Στοά Μακάσι, τη συντήρηση του Βυζαντινού Τείχους στο τέλος της Λεωφόρου Δικαιοσύνης και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι «πρόκειται για σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των μνημείων της πόλης».

Οσο για τον Ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που χτίστηκε το 1927-1928 και καταστράφηκε ολοσχερώς στον πρόσφατο σεισμό, η κ. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ