Κοροναϊός: Κατηγορηματικό «όχι» σε lockdown από την κυβέρνηση παρά την «Όμικρον» – Το εφεδρικό σχέδιο τριών νέων μέτρων

Share:

Το σκεπτικό της κυβέρνησης, βασίζεται στο τρίπτυχο, αύξηση των εμβολιασμών, εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το τέταρτο σφοδρό κύμα της πανδημίας
εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια του στην Ελλάδα, και σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή ανησυχία για την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους «Όμικρον» προβληματίζει τους ειδικούς, ωστόσο η κυβένρηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχει πιθανότηταγενικό όσο τοπικά lockdown, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να ληφθούν τέτοια μέτρα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται στενά ενώ πλέον έχει προκύψει και η νέα παράμετρος της μετάλλαξης Όμικρον που έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη. Το σκεπτικό της κυβέρνησης, βασίζεται στο τρίπτυχο, αύξηση των εμβολιασμών, εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει το «στοίχημα» των Χριστουγέννων, αυξάνοντας τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αλλά και τους εμβολιασμούς. 

Τα πρόσθετα μέτρα που βρίσκονται στο «συρτάρι» ενόψει των Χριστουγέννων

-Αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου.

-Δεν αποκλείεται να επανέλθει η υποχρέωση για χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

-Ως ύστατο μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας ακόμη και αν έχουν rapid test.

Previous Article

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης

Next Article

Σε ρυθμούς Μποτσουάνα η Ευρώπη – Εξαπλώνεται η μετάλλαξη «Όμικρον» – Τα πρώτα κρρούσματα και τα μέτρα

Σχετικά Άρθρα