Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε Ιταλία και Γερμανία

Τα δύο κρούσματα της Γερμανίας έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον»
του κοροναϊού εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ενώ μόλυνση εντοπίστηκε και στην Ιταλία. 

Τα δύο κρούσματα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, πριν η Γερμανία λάβει μέτρα για την παραλλαγή Όμικρον και τώρα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του κρατιδίου.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος από το κρατίδιο της Έσσης, δήλωσε πως οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής. «Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

Κρούσμα και στην Ιταλία

Ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκε στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Η αλληλουχία του γονιδιώματος έγινε στο Εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας, Ιολογίας και Βιοεπείγουσας Διαγνωστικής του Νοσοκομείου Sacco στο Μιλάνο από ένα θετικό δείγμα ασθενούς που προερχόταν από τη Μοζαμβίκη.

Ο ασθενής και οι επαφές της οικογένειάς του ήταν καλά στην υγεία του, αναφέρει το ινστιτούτο προσθέτοντας ότι η αλληλουχία του δείγματος, «που αποδίδεται σε αυτή που είναι τώρα γνωστή ως παραλλαγή ανησυχίας (VOC) και ορίστηκε χθες από τον ΠΟΥ ως «Όμικρον», είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης.

Στο Μιλάνο, δε, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ