Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

O συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη

Τι αναφέρει σε άρθρο του στα ΝΕΑ για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ o πρόεδρος του “Ιδρύματος Τσάτσου”

Στην ανάγκη ανανέωσης της κεντροαριστεράς εστιάζει με άρθρο του στα σημερινά ΝΕΑ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάτσου, Ξενοφών Κοντιάδης. Στην παρέμβασή του παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπου φαίνεται πως η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει.
«Σε 8 από τις 18 χώρες της «παλαιάς» Ευρώπης οι πρωθυπουργοί είναι σοσιαλδημοκράτες, χωρίς να υπολογίζονται οι σοσιαλφιλελεύθεροι Μακρόν και Ντράγκι», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και παράλληλα επισημαίνει τις διαφορές που έχει σήμερα η σοσιαλδημοκρατία με την αντίστοιχη περίοδο που μεσουρανούσε στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα.
Με βάση τα προαναφερθέντα, ο κ. Κοντιάδης τονίζουν ότι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής αποτελούν ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό μιλάει για την ανάγκη ανάδειξης ηγεσίας «όχι από το παρελθόν αλλά από τη νεότερη γενιά έμπειρων, με σταθερή κομματική διαδρομή και ταυτόχρονα άφθαρτων προσώπων, με κοινοβουλευτική ή ευρωκοινοβουλευτική θητεία και προγραμματικό λόγο που εμπνέεται από τη νέα ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».
Σύμφωνα με τον κ. Κοντιάδη τα προαναφερθέντα κριτήρια πληροί ο Νίκος Ανδρουλάκης, για αυτό και υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Google News icon
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ