Σαρηγιάννης: Mέχρι το τέλος του έτους θα βρισκόμαστε σε ανοσία 80%

Share:

Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε το peak αυτού του κύματος της πανδημίας και τώρα έχει αρχίσει η πτώση

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ
, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους το τείχος ανοσίας θα αγγίξει το 80%.

Ειδικότερα, ο καθηγητής ανέφερε ότι «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στο 65% του συνολικού πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μαζί με ένα 15% που υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσω νόσησης, θα έχουμε πετύχει ένα συνολικό 80% και θα πλησιάζουμε στο τείχος ανοσίας».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε το peak αυτού του κύματος της πανδημίας και τώρα έχει αρχίσει η πτώση. «Τις τελευταίες δύο ημέρες είμαστε σε πτώση και ο αριθμός αναπαραγωγής είναι κάτω από τη μονάδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πτώση. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι πρέπει η χρήση της μάσκας να εφαρμοστεί σε εξωτερικούς χώρους, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις αποστάσεις στην εκπαίδευση και να αυξηθεί η τηλεργασία ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μεταφοράς.

Previous Article

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ανακωχή» των υποψηφίων για το 40ημερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

Next Article

Γεωργαντάς: Oι εμβολιασμοί «τρέχουν» με ρυθμούς Μαρτίου – Φτάνουμε τους 100.000 ημερησίως

Σχετικά Άρθρα