Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Χαμός» στην Ολλανδία: 13 κρούσματα της μετάλλαξης «Ο» από τις πτήσεις της Νότιας Αφρικής

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα

Το μεσημέρι της Κυριακής οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον
από επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική.

Ειδικότερα, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο πτήσεις από την Νότια Αφρική που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, την Παρασκευή, πριν επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων, βρέθηκαν συρροές κρουσμάτων κοροναϊού.

Πρόκειται για 61 άτομα που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση ενώ πραγματοποιήθηκε έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν είχαν τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού. Οι περισσότεροι από αυτούς τέθηκαν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ σε ένα μικρό αριθμό επετράπη να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους υπό αυστηρές συνθήκες.

«Η παραλλαγή Oμικρον έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί σε 13 από τα θετικά τεστ. Η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η νέα παραλλαγή μπορεί να βρεθεί σε περισσότερα δείγματα δοκιμών», ανέφερε σε ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ