Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση Αυλωνίτη για την ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Σήμερα τιμούμε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944 και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας μας.

Αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς εκείνους που προσέφεραν ηρωικά τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας κατά τα μαύρα χρόνια της κατοχής. 
79 χρόνια  έχουν περάσει από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942,από τότε που οι αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους κατακτητές.

Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού στους Γερμανούς κατακτητές, συνέβαλε στην ανασύνταξη των γραμμών του αντάρτικου στη Ρούμελη και ανύψωσε το ηθικό του λαού μας. 


Οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης, που αγωνίστηκαν εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, και να συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ