Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΙΝΑΛ: Βλέπουν συμμετοχή ρεκόρ στις εσωκομματικές εκλογές – Εκτιμήσεις για πάνω από 200.000

Μπορεί να ξεπεράσει εκείνη των εσωκομματικών εκλογών του 2017, που είχαν πάει στις κάλπες 212.000 ψηφοφόροι.

Στα «τελευταία εκατό μέτρα» έχει πλέον εισέλθει η κούρσα για την εκλογή ηγεσίας
στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι τεχνικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι των εκλογικών τμημάτων οι χειριστές των τάμπλετ για την on line ψηφοφορία , όπως και εφορευτικές επιτροπές, ενώ θα υπάρχουν δύο εκπρόσωποι κάθε υποψηφίου σε κάθε εκλογικό κέντρο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη συμμετοχή και στόχος τόσο της Χαριλάου Τρικούπη, όσο και των υποψηφίων είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, άπαντες γνωρίζουν πως όσο περισσότερο μαζική θα είναι η προσέλευσή της στις εσωκομματικές εκλογές, τόσο περισσότερο θα προσδώσει δυναμική στην Παράταξη και στον επόμενο πρόεδρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν προσέλευση – ρεκόρ, που μπορεί να ξεπεράσει εκείνη των εσωκομματικών εκλογών του 2017, που είχαν πάει στις κάλπες 212.000 ψηφοφόροι.

Η καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής

Με στόχο την μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες του πρώτου γύρου, το Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που διατρέχει όλη την ιστορία της παράταξης και προσκαλεί τον κόσμο να ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής 5ης Δεκεμβρίου.

Με σύνθημα «Δίνουμε ραντεβού με την Αλλαγή», το ΚΙΝΑΛ καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κατά τόπους κάλπες ανά την επικράτεια για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος

 

Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα

Κατά τις εκλογές θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή που είναι αρμόδια για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, η ΕΔΕΚΑΠ, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα 813 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα αφορούν τόσο τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, όσο και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου, καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς μέσα στο εκλογικό τμήμα, θα πρέπει – υποχρεωτικά – να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Ακόμα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής προς τα μέλη, ενώ και εκείνα με τη σειρά τους θα ελέγξουν τα έγγραφα του Προέδρου.

Στις κάλπες με αντισηπτικά

Σχετικά με τους ψηφοφόρους, θα εισέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικό. Επίσης, θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Γίνεται ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους, να έχουν «κατεβάσει», εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου του κόμματος από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό, για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής αλλά και παραμονής εντός του εκλογικού τμήματος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει να ψηφίσει ένας πολίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει είτε να είναι ήδη μέλος / φίλος του κόμματος ή να κάνει σχετικό αίτημα την ίδια μέρα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ