Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Κέρκυρα στο έλεος της ΔΕΔΔΗΕ

Θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο αν δεν ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση με την ΔΕΔΔΗΕ στην Κέρκυρα και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί, όχι μόνο κατά της περιόδου έντονης κακοκαιρίας, όπου δικαιολογούνται οι διακοπές, αλλά ακόμα και σε περιόδους με νορμάλ καιρικές συνθήκες.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας και πάλι δικαιολογείται και είναι ανεκτή, αν η βλάβη αποκαθίσταται σε ανεκτά χρονικά όρια, όταν όμως η διακοπή της ηλεκτροδότησης ξεπερνά τις 48 ή και τις 60 ώρες, ε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και προφανώς δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε σε αυτό το νησί. Με την τελευταία κακοκαιρία είχαμε διακοπές που ξεπέρασαν και τις 48 ώρες κυρίως στη Βόρεια Κέρκυρα όπως Καρουσάδες και Αχαράβη, αλλά και στον ορεινό Παντοκράτορα όπου είναι το κέντρο εκπομπής των ιδιωτιών ραδιοφωνιών σταθμών.

Σε αυτό το νησί το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και συνεισφέρει ετησίως στο δημόσιο κορβανά αρκετά δις, αλλά η εκάστοτε Κυβερνητική πλειοψηφία δεν ανταποδίδει ούτε στο ελάχιστο την προσφορά των κατοίκων του νησιού στην Εθνική οικονομία. Το χειμώνα έχουμε διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας και το καλοκαιρι λόγω αυξημένης ζήτησης και στη μέση τα ελάχιστα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, δυο στη βάρδια όλα και όλα να «τα ακούν» από τους απογοητευμένους και αγανακτισμένους κατοίκους.

Τι να πρωτοπρολάβουν και αυτοί όταν οι βλάβες είναι πάνω από δυο, όσο είναι τα συνεργεία και τι να κάνουν όταν έχουν να μπαλώσουν ένα κακά συντηρημένο και γερασμένο δίκτυο, στην κατά τα άλλα τουριστική Κέρκυρα. Αλλά δυο συνεργεία πώς να προλάβουν να συντηρήσουν το δίκτυο. Αλήθεια οι Βουλευτές μας, η Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι τι κάνουν μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Γιατί δεν πιέζουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αφού πλέον η κατάσταση δεν πάει ΑΛΛΟ…

Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει την ανευθυνότητα των τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ στο Παντοκράτορα που έδωσαν ρεύμα δίχως να συνδέσουν το κομμένο σύρμα υψηλής τάσης που κόπηκε απο ελλιπή συντήρηση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ