Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ώρα αποφάσεων για τον Νίκο Ανδρoυλάκη – Το πρώτο crash test για τον νέο αρχηγό – Tα σενάρια για την «ομάδα κρούσης» της Βουλής

Συνεδριάζει αύριο στις 16:00 η ΚΟ του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Πυρετώδεις είναι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη
από το πρωί της Δευτέρας, με αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, στο απόηχο της χθεσινής θριαμβευτικής του νίκης στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία.

Οι προτεραιότητες του νέου αρχηγού αφορούν στην αναδιοργάνωση του Κινήματος αλλά και στα πρόσωπα που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση του κόμματος εντός και εκτός Βουλής.

Στην τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στα μέλη της νέας ηγετικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη αποφασίστηκε να συνεδριάσει αύριο στις 16:00 η ΚΟ του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Παράλληλα, θα εκλεγεί και νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σημειώνεται ότι αύριο στις 6 το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια η μάχη για τον προϋπολογισμό, όπου αναμένεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διαστραυρώσουν τα ξίφη τους για το οικονομικό πρόγραμμα του 2022, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιος θα εκπροσωπήσει το Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.

Τα σενάρια για τα νέα πρόσωπα του ΚΙΝΑΛ

Οι επιλογές για τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν το ΚΙΝΑΛ κινούνται ανάμεσα σε έξι επτά στελέχη από το σύνολο των 22 βουλευτών του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερους για την εκπροσώπηση του προέδρου στη Βουλή τον Κώστα Σκανδαλίδη ή τον Μιχάλη Κατρίνη, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Βούληση επίσης του νέου προέδρου είναι να μεγαλώσει η παράταξη και να αναδειχθεί το έργο των βουλευτών. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να κάνει και ανοίγματα σε άλλους χώρους, αξιοποιώντας στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς.

Το όνομα του Χάρη Καστανίδη συζητείται έντονα για κάποια θέση-ορόσημο (γραμματέας ΚΟ ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), καθώς και των Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία στήριξε εξαρχής την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, των Χαράς Κεφαλίδου και Νάντιας Γιαννακοπούλου, που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο στον πρώτο γύρο, αλλά και τα ονόματα των Απόστολου Πάνα και Γιώργου Φραγκίδη, ακούγεται ότι θα αξιοποιηθούν. 

Ένας άλλος τομέας που αναβαθμίζεται και ενισχύεται στην νέα εποχή του ΚΙΝΑΛ είναι η επικοινωνία. Ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη γραμματεία επικοινωνίας με αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ θα συνδράμουν στην επικοινωνία ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, αλλά και ο Νίκος Βοσδογάνης, που είναι διευθυντής στο γραφείο Τύπου και επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Και άλλα στελέχη που είναι κοντά στον Ανδρουλάκη αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, θα είναι διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη. Ισχυρό ρόλο θα παίξει και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος ακούγεται για τη θέση του επόμενου γραμματέα του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ σχεδιάζουν και μια συμβολική δράση μέσα στην εβδομάδα (επίσκεψη σε κάποια δομή ή στην περιφέρεια), ώστε να μη χαθεί το τάιμινγκ της ενθουσιώδους εκλογής, όπως και το ταξίδι του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την προσύνοδο του PES.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ