Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βιβλίο υψηλών συμβολισμών έκανε δώρο ο Γιάννης Οικονόμου στους δημοσιογράφους

Το βιβλίο του καθηγητή κλασικών σπουδών Τζοσάια Όμπερ αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς.

Το βιβλίο του καθηγητή κλασικών σπουδών Τζοσάια Όμπερ «Η άνοδος και η πτώση της κλασσικής Ελλάδας» (εκδόσεις ΔΩΜΑ) προσέφερε, ενόψει των εορτών, στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
.

Ο καθηγητής κατέχει την έδρα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο ιστορικό πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και το συγκεκριμένο έργο του αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς ένεκα της αφηγηματικής του υφής και των πολιτικών του συμπερασμάτων για τη δομή των πολιτικών συστημάτων στην Αρχαία Ελλάδα, τις πόλεις – κράτη, την εξέλιξη τους κατά την Ελληνιστική περίοδο, τον ρόλο τους στην οικονομική – πολιτιστική άνθηση της περιόδου, τη συμβολή τους στην αφετηρία και τη ανάπτυξη της Δημοκρατίας και επέκεινα στην εμπέδωση και εξύψωση της ιδιότητας του Πολίτη.

Η οπτική του διεθνώς αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού θεωρείται πρωτότυπη βοηθούσης της πρωτοπρόσωπης γραφής του και της βαθιάς γνώσης του στο αντικείμενο που περιγράφει χωρίς ωστόσο να λείπουν οι απλουστεύσεις και οι «συντμήσεις» γεγονότων, κυρίως μεταξύ 4ου π.Χ. – 2ου π.Χ. Τούτο βέβαια δεν μειώνει την αξία του, αντιθέτως προϋποθέτει ανάλογη γνώση και από τους αναγνώστες.

Τέλος, ξεχωριστή θέση κατέχει το κεφάλαιο «Το παίγνιο βασιλιά, πόλης και ελίτ» με διάφορες ασκήσεις σχετικά με τις προθέσεις του βασιλιά για το αν θα επιτεθεί στη δομημένη πόλη.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας την ομώνυμη πανεπιστημιακή έδρα το 2006 είχε χαρακτηρίσει το γεγονός ως κορυφαία στιγμή της ζωής του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ