Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρεβεγιόν με ανοιχτά εστιατόρια μέχρι τις 2: Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης τα νέα μέτρα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Ανατροπή μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Ανατροπή έφερε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας
, με τα μέτρα που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα να επισπεύδονται και να ισχύουν από αύριο πρωί (30/12).

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Το πακέτο των νέων μέτρων, που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί εδώ και τώρα, ετσι, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον περιοριστικά μέτρα άμεσης εφαρμογής. 

Εφόσον τελικά υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες εισηγήσεις, κατά τις σημερινές συσκέψεις καθίσταται σαφές ότι το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα πραγματοποιηθεί μόνο στα σπίτια, αφού δεν θα είναι κανένα κέντρο διασκέδασης ανοιχτό μετά τις 12 το βράδυ.

Η μετάλλαξη Όμικρον εκτόξευσε χθες τα κρούσματα, καθώς η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 21.657 (περισσότερα από ποτέ) σε 556.060 τεστ, με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 3,89% (προχθές 9.284 σε 95.147 τεστ). Το σύνολο των κρουσμάτων έχει ανέλθει στο 1.105.885.

Σημειώνεται ότι στη μια το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, ενώ στις 3 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ