Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οριστικό: Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με τρία self test – Live οι ανακοινώσεις Κεραμέως και Πλεύρη

Παρακολουθήστε ζωντανά τις τοποθετήσεις των υπουργών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως
 αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον και της έκρηξης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων θα διατεθούν τρία δωρεάν self test. 

Η Επιτροπή Εμειρογνωμόνων

συνεδρίασε και εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με τη διενέργεια τριών (3) self test την πρώτη εβδομάδα μόνο για τους μαθητές -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- με τον πρώτο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο να γίνεται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, δηλαδή από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, επανέρχονται σε δύο τα υποχρεωτικά self test για τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών.

Αλλαγές στην έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης

Την αλλαγή του τρόπου έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης ανακοίνωσε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας τα εξής:

  • όσοι είναι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης
  • όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν θετικό μοριακό έλεγχο (PCR τεστ) για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης
  • για τους εργαζομένους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια αρκεί το θετικό rapid test.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ