Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέντε υπουργοί με «καυτές πατάτες» – Ποιοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή το 2022

Η κρισιμότητα της κατάστασης της πανδημίας δεν αφορά μόνο το υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο υπουργό, Θάνο Πλεύρη.

Μια σειρά από «καυτές πατάτες» θα κληθούν να διαχειριστούν οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το ξεκίνημα κιόλας του 2022 στο μέτωπο της πανδημίας. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφορά μόνο το υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο υπουργό, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος παρακολουθεί επί καθημερινής βάσεως την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα όρια του συστήματος υγείας, όπως και την πορεία των εμβολιασμών. Ο πρώτος που καλείται να επιλύσει μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για περιορισμό του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναπόφευκτα επηρεάζει τα έσοδα των επιχειρήσεων, οπότε αναμένεται να ασκηθεί πίεση στο αρμόδιο υπουργείο αναφορικά είτε με νέες παροχές είτε με διευκόλυνση για παλαιότερες. Δύσκολες είναι και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να καλείται να διαχειριστεί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και των φοιτητών στα έδρανα. Είναι τομείς που στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας είχαν απασχολήσει τους ειδικούς και υπάρχουν φωνές που στην παρούσα φάση κάνουν λόγο για παράταση του κλεισίματος.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο δεν προκρίνεται προς το παρόν, επηρεάζει και τους γονείς με τα ωράρια εργασίας. Αντιμέτωπος με ένα δυναμικό φαινόμενο ο είναι εδώ και καιρό ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τις τιμές της ενέργειας να συνεχίζουν να αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς επιδρούν σε όλο το φάσμα της αγοράς. Στην κυβέρνηση έχουν δείξει προσαρμοστικότητα στο δυναμικό φαινόμενο της ανόδου των τιμών στην ενέργεια και από τη νέα χρονιά θα πρέπει να συνεχίσουν να δρουν αναλόγως, αν συνυπολογιστεί ότι οι ανάγκες του πληθυσμού θα αυξάνονται όσο βαδίζουμε στην καρδιά του χειμώνα.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης περνούν από το υπουργείο Οικονομικών, με τον αν. υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη να προαναγγέλλει από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 νέα δέσμη μέτρων. «Στο θέμα της ενέργειας έχουμε δεσμευτεί ότι θα παρέμβουμε και πάλι από τις αρχές του χρόνου», ανέφερε με νόημα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα. Δυσεπίλυτος είναι και ο γρίφος του αθλητισμού και της προσέλευσης θεατών στα γήπεδα, με την κυβέρνηση να έχει σύντομο χρονικό περιθώριο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για τα δεδομένα που θα ισχύουν, από τη στιγμή που σε αρχικό στάδιο διαπιστώθηκε χαώδης απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και ομάδων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ