Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σαρηγιάννης: Τέλος Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος της πανδημίας

«Θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ και η επιβάρυνση θα είναι τέτοια που θα χρειαστεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε ο καθηγητής

Ο κοροναϊός «σαρώνει» τη χώρα καθώς το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα «μαύρα» ρεκόρ των μολύνσεων του ιού. Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 50.126 νέα κρούσματα.

Έτσι, για την πορεία της πανδημίας μίλησε στο MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που μάλιστα χαρακτήρισε αναμενόμενο τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε φάση έξαρσης.

«Αναμενόμενα τα νούμερα γιατί την Πρωτοχρονιά και την επόμενη μέρα είχαμε ελλιπές testing. Δεν πρέπει να μας τρομάζει η διασπορά, είναι δεδομένη λόγω της αύξησης της πανδημίας. 20 του μήνα θα έχουμε κορύφωση και μετά αποκλιμάκωση», σημείωσε ο καθηγητής.

Ακόμη, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με την προϋπόθεση να γίνεται σωστά το testing των μαθητών.

«Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τα τρία τεστ είναι πολύ σημαντικά. Το θέμα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο», ανέφερε.

Ωστόσο, ο καθηγητής διαφωνεί με το 50% +1 για να κλείνει ένα τμήμα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι γύρω στο 35%.

Τέλος, εξήγησε πως η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα είναι αναμενόμενη όπως και η επιβάρυνση του ΕΣΥ: «Η επιβάρυνση θα είναι τέτοια που θα χρειαστεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ