Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εμβολιασμοί: Σκέψεις για Mega εμβολιαστικό στο Παίδων Πεντέλης – Επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη

Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας

Σοβαρό «αποτύπωμα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
αφήνει η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, με την έκρηξη του αριθμού των εισαγωγών σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. 

Σε αυτό το πλαίσιο από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας
καθώς στην και την 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη ήδη ετοιμάζονται.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση για την επίταξη υπηρεσιών γιατρών αυτή τη φορά δεν θα συμπεριληφθούν γιατροί που είχαν επιστρατευτεί το προηγούμενο διάστημα. Με το ΦΕΚ εξουσιοδοτείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σκέψη για εμβολιαστικό κέντρο παίδων

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί απευθύνουν δραματική έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεια για τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζουν τα εμβόλια στις ηλικίες 5 – 11.

«Στο τραπέζι» μάλιστα βρίσκεται η πρόταση λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί ακόμη μια συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες η ανάγκη για δημιουργία ενός mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά, καθιστά μη απορριπτέο το σενάριο το νοσοκομείο για ένα διάστημα περίπου ενός μηνός, να λειτουργήσει έτσι.

Εφόσον το παραπάνω τεθεί σε εφαρμογή, το Παίδων σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο ωστόσο θα τεθεί εκτός του συστήματος εφημεριών με τα περιστατικά που θα αναλάμβανε, υπό άλλες συνθήκες, να διοχετεύονται στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της προτεύουσας. 

Ανησυχία άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παιδιών που κόλλησαν τον ιό και χρειάζονται εισαγωγή σε νοσοκομεία αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Ενδεικτικά, 47 είναι τα περιστατικά στην Αττική ενώ 11 παιδιά νοσηλεύονται συνολικά στο Ιπποκράτειο και την Αλεξανδρούπολη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ