Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Επιμένει ο Κύπριος ότι δεν έκανε λάθος, αλλά εντόπισε νέα μετάλλαξη που συνδυάζει την Δέλτα και την Όμικρον

Tονίζει ότι στην Κύπρο στους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό.

Παρά την διεθνή αμφισβήτηση από άλλους συναδέλφους του ο Κύπριος επιστήμονας και καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκκης επιμένει ότι έχει εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κοροναϊού, που συνδυάζει την Δέλτα και την Όμικρον.

Σε mail που έστειλε στην βρετανικό πρακτορείο Bloomberg, ισχυρίζεται ότι οι περιπτώσεις που έχει εξετάσει δείχνουν ότι έχει εξελιχθεί ένα προγονικό στέλεχος του ιού και έχει αποκτήσει αυτές τις μεταλλάξεις και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα ενός μεμονωμένου ανασυνδυασμού.

Συνάδελφοι του από το εξωτερικό, ανάμεσα τους και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσαν χθες ότι πρόκειται για ανεξάρτητες αναλύσεις και δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος.

Ο ίδιος πάντως, τονίζει ότι στην Κύπρο «στους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Δέλτακρον με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ