Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτας Ανδριώτη με τον Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη

Share:

Συνάντηση εργασίας σήμερα Πεμπτη 13/ με τον Λιμεναρχη κ. Γιάννη Σταθουρο και τον Υπολιμεναρχη κ. Κώστα Μπερετουλη. Έγινε αποτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του COVID και των μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς.

Δεσμεύτηκαν για εντατικοποιηση των συστάσεων προς τους πλοιάρχους για την πιστή τήρηση των μέτρων κατά την διάρκεια του ταξιδιού και την αύξηση των ελέγχων εντός των πλοίων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αποτελεσματική χρήση του πλωτού ασθενοφόρου που εντάχθηκε στον στόλο του λιμενικού σώματος στις 22/11/2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις 24/11/2021 έως τις 11/01/2022 το λιμενικό σώμα καλέστηκε να συνδράμει σε 11 συνολικά διακομιδές, 7 εκ των οποίων έγιναν με το πλωτό ασθενοφόρο.

Επίσης το πλωτό ασθενοφόρο συνέβαλε στην προσπάθεια θωράκισης των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων κατά του COVID μεταφέροντας ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να διενεργήσει την επαναληπτική δόση των εμβολιασμών.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ χρηματοδότησε με €1.000.000 μέσω του ΠΕΠ την αγορά 2 πλωτών ασθενοφόρων για το λιμενικό σώμα στα Ιόνια Νησιά. Το 1ο παραδόθηκε στην Κέρκυρα για την εξυπηρέτηση του βορείου Ιονίου και το 2ο θα παραδοθεί πολύ σύντομα στην Ιθάκη για την εξυπηρέτηση του Νότιου Ιονίου. Χρησιμοποιείται όταν ζητηθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κατόπιν συνεννόησης με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Previous Article

Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη για την πτώση στην επιβατική κίνηση & την τουριστική πολιτική

Next Article

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Για την υποστελέχωση του Ε.ΣΥ και την παρεμβαση Γκίγκα

Σχετικά Άρθρα