Σ. Γκίκας: Θα οδηγηθούμε σε επιτάξεις γιατρών και στην Κέρκυρα

Share:

Σε επιτάξεις υγειονομικού προσωπικού θα αναγκαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση και στην Κέρκυρα αν δεν ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, μέσα από τις λύσεις που μελετώνται αυτή την περίοδο ως λύσεις άμεσης απόδοσης. Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, μιλώντας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ο οποίος ήδη έχει θέσει θέμα ελλείψεων στο Υπουργείο Υγείας όπως αντιστοίχως έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείου, στη χθεσινή του συνάντηση με την κα Γκάγκα, χωρίς όμως να έχει λάβει απαντήσεις.
“Το πρόβλημα είναι γνωστό αρκετό καιρό και πλέον δεν λύνεται με εσωτερικές μετακινήσεις αφού σε όλους τους τομείς διαπιστώνεται πρόβλημα.

Στην α/θμια περίθαλψη η εικόνα είναι χαρακτηριστική και φαίνεται από την αναφορά του βουλευτή για το Κ.Υ της πόλης, η οποία όπως λέει, βασίστηκε στην επιστολή της υπεύθυνης Συντονισμού επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Κέρκυρας και της υπεύθυνης του εμβολιαστικού κέντρου Κέρκυρας, με την οποία ενημερώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των λειτουργιών του ΚΥ (επείγοντα περιστατικά και όλα τα τακτικά ιατρεία), όπως και όλες τις βάρδιες του εμβολιαστικού κέντρου των ανήλικων 5-11 ετών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
“Στο νοσοκομείο τα πράγματα είναι τόσο οριακά ώστε η παραμικρή εργασιακή μεταβολή σε κάποιον εργαζόμενο δημιουργεί εντάσεις και λειτουργεί ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.”

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας προκειμένου να βρεθούν ιδιώτες γιατροί που θα συμφωνήσουν να υπηρετήσουν τη δημόσια περίθαλψη. Συγκεκριμένα συζητούν για γενικούς γιατρούς για το νοσοκομείο και παιδιάτρους για το παιδικό εμβολιαστικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο πρώην ΙΚΑ. Ούτε από αυτή την πλευρά φαίνεται να υπάρχει λύση δεδομένου ότι κανένας από τους ιδιώτες γιατρούς δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ιατρείο του για να ενισχύσει το νοσοκομείο για ένα διάστημα.
Επομένως, καταλήγει, “θα οδηγηθούμε στη λύση της επίταξης γιατρών, εδώ που φτάσανε τα πράγματα”.

Πηγή: ertnews.gr

Previous Article

Πρόστιμο 5.000€ σε καφέ μπαρ στη βόρεια Κέρκυρα

Next Article

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την ανεργία στους νέους

Σχετικά Άρθρα