Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαούτης: Τα μέτρα που ελήφθησαν τον Δεκέμβριο αποτυπώνονται στα κρούσματα

«Είναι αξιοπιστία τα rapid tests. Κάποια έχουν μειωμένη ευαισθησία αλλά είναι αρκετά καλά για να πιάσουν τα περισσότερα στελέχη», σημείωσε ο κ. Ζαούτης

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μίλησε στο LIVE NEWS για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και μεταξύ άλλων, σημείωσε πως: «Βλέπουμε μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων της τάξης του 30% τις τελευταίες μέρες. Είναι σχεδόν 10 – 15 μέρες μετά τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν».

«Ένα σημαντικό ποσοστό της μείωσης είναι λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στα τέλη του Δεκέμβρη», τόνισε ακόμη ο κ. Ζαούτης, επισημαίνοντας ότι πλέον, μετά τις γιορτές, έχουμε και λιγότερο συνωστισμό αλλά και περισσότερους πολίτες που ασθένησαν.

Καλώς έγινε το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Ζαούτης τόνισε τη σημασία του λέγοντας ότι ορθώς οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες.

«Το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει και πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι». Είδαμε την πρώτη εβδομάδα με τα τεστ αρκετά παιδιά που βγήκαν θετικά αλλά ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, είναι πολύ χαμηλότερος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Είναι αναμενόμενο να δούμε αύξηση στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων γιατί εξετάζονται όλα τα παιδιά».

Αξιόπιστα τα rapid tests

Σχετικά με τα rapid tests και την αξιοπιστία τους, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε: «Είναι αξιοπιστία τα rapid tests. Κάποια έχουν μειωμένη ευαισθησία αλλά είναι αρκετά καλά για να πιάσουν τα περισσότερα στελέχη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ