Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κακοκαιρία Ελπίς: Ολονύχτια επιχείρηση του Ελληνικού Στρατού στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών

Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες πολίτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η επιχείρηση που πραγματοποιεί από το βράδυ της Δευτέρας ο Ελληνικός Στρατός για τον απεγλωβισμό των πολιτών
που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας.

Άνδρες του στρατού και των ΕΚΑΜ της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν όλη τη νύχτα δίπλα στους εγκλωβισμένους στυα οχήματά τους πολίτες παρέχοντάς τους τρόφιμα, νερό και κουβέρτες, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ελευθερώσουν τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.

Η επιχείρηση του στρατού διεξάγεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, γιατί χιονίζει πολύ και πρόκειται για εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα. Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού με βαριά μηχανήματα, καθώς και ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνται σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.


Τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση με τα εγκλωβισμένα οχήματα είχε ως εξής:

– Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.

– Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.

– Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.

– Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.


Συγκλονιστικές μαρτυρίες οδηγών

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι, και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τουλάχιστον 5.000 οδηγοί και επιβάτες απεγκλωβίστηκαν σε όλη την Αττική.

Αργά το βράδυ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλε ένα συρμό και μετέφερε και κάποιους ανθρώπους που είχαν απεγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Θάλεια, ο σύζυγος της οποίας είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό από χθες το πρωί.

«Είναι εγκλωβισμένος ο σύζυγός μου από τις δέκα το πρωί, στην Αττική Οδό στο ύψος της Κάντζας, δεν έχει περάσει κανένας άνθρωπος, δεν τους έδωσαν τίποτα, δεν πήρε καμία ενημέρωση για βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μίλησα με το 112 και μου είπαν να περπατήσουν προς την πιο κοντινή έξοδο μήπως βρουν αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας. Η επόμενη έξοδος είναι 2,5 χλμ. Οι άνθρωποι δεν έχουν δύναμη να περπατήσουν να φτάσουν σε εκείνο το σημείο. Είναι πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία με εγκλωβισμένους. Ο σύζυγος πήγαινε αεροδρόμιο, ακυρώθηκε η πτήση του και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι. Τώρα χιονίζει από ό,τι μου λέει αλλά φυσάει. Δεν απαντάει κανείς αν θα ανοίξει ο προαστιακός για να τον πάρουν οι άνθρωποι να φύγουν. Δεν μπορούν να κάτσουν 2ο 24ωρο χωρίς νερό και φαγητό», είπε η κ. Θάλεια.

Σύμφωνα με το MEGA, στην Αττική Οδό, στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης, τις τελευταίες ώρες οι απεγκλωβισμοί έχουν σταματήσει, ωστόσο κατά μήκος της Αττικής Οδού παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα εκατοντάδες εγκλωβισμένοι, αλλά και οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί στο σημείο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ