Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρηματιστήριο σήμερα: Σε άνοδο Αθήνα και Ευρώπη

Χρηματιστήριο σήμερα: Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, με μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης και τους δείκτες σε ξεκάθαρη άνοδο. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ακολουθεί και αυτό τη θετική τάση. Στις 10:55 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,8% – όσο ακριβώς και ο DAX στη Φρανκφούρτη. Κέρδη της τάξης του 1% παρουσιάζουν τόσο ο CAC 40 στο Παρίσι όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο +0,6% ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,7% υπερβαίνει και πάλι τις 950 μονάδες. Οι τράπεζες οδηγούν την ανάκαμψη με κέρδη 1,15%. Σε μία ένδειξη του θετικού κλίματος το σύνολο των Δεικτών του ΧΑ κινούνται το πρωί σε θετικό έδαφος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ βλέπει την τιμή του να σταθεροποιείται κοντά στα 96,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί στα 91,3 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δίνει μία μικρή ανάσα σε κεντρικές τράπεζες, κυβερνήσεις και καταναλωτές.

Παρόλα αυτά όσο η κρίση επιμένει τόσο παραμένουν στο προσκήνιο και τα σενάρια για άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα η Capital Economics σε χθεσινή έκθεσή της προειδοποιούσε ακόμη για εκτίναξη στα 140 δολάρια το βαρέλι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ