Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φυσικό αέριο κοντά στα 200 ευρώ – Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Φυσικό αέριο: Δύσκολη η ημέρα στα διεθνή χρηματιστήρια με τις τιμές των μετοχών να πέφτουν και την τιμή του φυσικού αερίου να βρίσκεται πριν από τα 200 ευρώ η κιλοβατώρα (199,75).

Στον αντίποδα το ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το χθεσινό +30% σε μία ημέρα, σήμερα υποχώρησε μερικώς αλλά μόλις 5% σε σχέση με χθες, παραμένοντας όμως σε επίπεδα που μόνο τρόμο προκαλούν. Αρχικά σήμερα οι αγορές κινήθηκαν σε σχετική ηρεμία με τις τιμές να παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις, προφανώς με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο.

Στη συνέχεια, οι πιέσεις εντάθηκαν και το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα, αρχικά στις τιμές των μετοχών και εν συνεχεία στις τιμές των εμπορευμάτων. Αυτή την στιγμή το φυσικό αέριο είναι στα 199,75 ευρώ η κιλοβατώρα, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με χθες κατά 20,5%.

Το πετρέλαιο μετά την χθεσινή πτήση προς τα 120 δολάρια το βαρέλι και την υποχώρηση εν συνεχεία, αυτή την στιγμή κινείται 114,30 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 3,5%. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιείται ένα πραγματικό sell off με τον δείκτη Dax στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 490 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,6%. Στο Παρίσι οι απώλειες κοντά στο 4%, πάνω από 3% στον Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες προσεγγίζουν το 5%.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω από 3%. Τέλος αρνητικό προμηνύεται το άνοιγμα στην Νέα Υόρκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ