Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το νικέλιο εκτινάσσεται στα ύψη – Ξεπέρασε τα 100.000 δολάρια ανά τόνο

Το ξέφρενο ράλι την τιμή του νικελίου συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης για να φτάσει σε νέα ρεκόρ, ανεβαίνοντας για λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια ανά τόνο στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε πλέον να εξάγει την παραγωγή της.

Το πρωί η τιμή του νικελίου αυξήθηκε περισσότερο από 70% στα 82.195 δολάρια ανά τόνο. Είχε φτάσει το απόλυτο ρεκόρ των 101.365 δολαρίων ανά τόνο λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος), αφού είχε ήδη σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ την προηγούμενη μέρα.

Η Ρωσία προμηθεύει τον κόσμο με περίπου το 10% των αναγκών της σε νικέλιο, κυρίως για χρήση σε μπαταρίες από ανοξείδωτο χάλυβα και ηλεκτρικά οχήματα. Οι επενδυτές φοβούνται πλέον τυχόν ελλείψεις, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα για να την απομονώσουν από το παγκόσμιο εμπόριο και τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, η είδηση ​​της οποίας οδήγησε τις τιμές του αργού σε υψηλό 14 ετών τη Δευτέρα.

Οι τιμές άλλων βιομηχανικών μετάλλων εκτινάχθηκαν επίσης, με τον ψευδάργυρο και τον κασσίτερο στο LME (London Metal Exchange) να αυξάνονται σε υψηλά ρεκόρ των 4.896 δολαρίων ανά τόνο και 51.000 δολαρίων ανά τόνο, αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ