Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το στρατόπεδο στη Μικολάιβ – Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς

Βομβάρδισαν την ώρα που οι στρατιώτες κοιμούνταν

Ολοσχερώς καταστράφηκε το στρατόπεδο στο Μικολάιβ της νότιας Ουκρανίας, από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Το Μικολάιβ και η περιοχή του αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και ρωσικών βομβαρδισμών καθώς είναι στρατηγικής σημασίας διότι είναι ο τελευταίος κόμβος πριν από την Οδησσό
.

Έξι πυραύλους εκτόξευσαν οι Ρώσοι στο στρατόπεδο και ο απολογισμός είναι ήδη στους 80 νεκρούς, αν και όλοι θεωρούν πως πρόκειται να αυξηθεί δραματικά.

«Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι περιμένει πληροφορίες για τις ουκρανικές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικού, περίπου 200 νεαροί στρατιώτες βρίσκονταν στο στρατόπεδο την ώρα της επίθεσης. Δεκάδες έχουν σκοτωθεί, δήλωσε άλλος Ουκρανός στρατιώτης.

«Συνεχίζουμε να μετράμε, αλλά είναι αδύνατον να ξέρουμε λόγω της κατάστασης των πτωμάτων», δήλωσε ένας διασώστης.

Ο δήμαρχος του Μικολάιβ, Ολεξάντρ Σένκεβιτς δήλωσε, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτή η πόλη, που αριθμούσε μισό εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βομβαρδίστηκε από την γειτονική της περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Ο βομβαρδισμός γίνεται με μεγάλη ταχύτητα για να προλάβει να ενεργοποιηθεί το σύστημα του αντιαεροπορικού συναγερμού», δήλωσε σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Ukraïnska Pravda.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση σε ουκρανικούς στόχους στην Οδησσό με υπερηχητικούς πυραύλους αέρος-εδάφους.

Στο Κίεβο οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πλέον βόμβες διασποράς, ενώ η κατάσταση παραμένει δραματική σε Μαριούπολη, Ζαπορίζια και Μικολάεφ, με την τελευταία να θεωρείται στρατηγικής σημασίας γιατί είναι ο τελευταίος κόμβος πριν από την Οδησσό.

Εννέα νεκροί στη Ζαπορίζια

Την ίδια ώρα, ο Ανατόλι Κούρτιεφ, αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ότι χθες 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στα προάστια της πόλης.

Κατά τον Ολέξιι Αρεστόβιτς, πάντως, σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες στις περιοχές της πρώτης γραμμής όπου τα ουκρανικά στρατεύματα μάχονται απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μέσω διαδικτύου, δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ενώ ανέφερε τις πόλεις Μαριούπολη, Μικολάιφ, Χερσώνα και Ίζιουμ ως επίκεντρα της ρωσικής επίθεσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ