Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε Συναυλία στην Αθηνα, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», με εννιά έργα, σε 1η εκτέλεση, Σύγχρονων Επτανησιων Συνθετών.

Το προηγούμενο Σάββατο 19/03/2022, πραγματοποιήθηκε Συναυλία στην Αθηνα, στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», με εννιά έργα, σε 1η εκτέλεση, Σύγχρονων Επτανησιων Συνθετών. 

Στη συναυλία του «Παρνασσού» τιμήθηκαν η εθνική παλιγγενεσία, με έργα ειδικά γραμμένα για το λόγο αυτό, καθώς και τα «150 χρόνια μετά» του ιδρυτή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (1795-1872).

Δυο από τα μουσικά έργα που παρουσιάστηκαν στην συναυλία αυτή, ήταν των Συνθετών Σπυρου Μαυροπούλου και Σπυρου Ρουβα, επίτιμου Αρχιμουσικού και αναπληρωτή Αρχιμουσικού αντίστοιχα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος».

Η Φιλαρμονική μας επιθυμεί να συγχαρεί τους κ.κ. Μαυρόπουλο και Ρούβα για το συνθετικό τους έργο και για την συμμετοχή τους, με πρωτότυπα έργα τους, σε μια τέτοια σημαντική εκδήλωση και αισθάνεται υπερήφανη που στο στελεχιακό και διδακτικό δυναμικό της περιλαμβάνει αυτούς του δυο σημαντικούς Συνθέτες και Μουσικούς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ