Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πριν το Πάσχα στη Βουλή το ν/σ για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης – Το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα εγκαινιάζει στις 10:00 ο Μητσοτάκης

Στόχος της κυβέρνησης όλοι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να έχουν προσωπικό γιατρό

Την επόμενη μεγάλη πρόκληση αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με το σχετικό νομοσχέδιο να προγραμματίζεται να έρθει πριν το Πάσχα στη Βουλή
.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο όλοι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να έχουν πλέον προσωπικό γιατρό, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα τους συμβουλεύει», είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη η περιπέτεια του Covid να αποτελέσει την αφορμή για σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προφανώς σημαντική παρέμβαση χωρίς την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν νοείται».

Στις 10 σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παρόντος του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Χάνς Κλούγκε. Επίσης, στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η έναρξη του νέου, πανευρωπαϊκού προγράμματος του Κέντρου για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Το νέο Γραφείο του ΠΟΥ, όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για την ποιότητα της περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν, με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση αποκτά μια αδιαμεσολάβητη και θεσμική συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει σημαντική τεχνική βοήθεια για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας (όπως για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το ΠΦΥ, τα ΣΔΙΤ, και την ποιότητα υπηρεσιών υγείας).

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών, ο κ. Κλούγκε είχε επισημάνει χαρακτηριστικά πως «θα αναδείξει την Ελλάδα, καθώς θα διαμορφώνονται πολιτικές υγείας που αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών και την παροχή φροντίδας σε όλους», ενώ είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία έτρεξε το έργο αυτό, αναφέροντας ότι «συνήθως η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνια». Εξήγησε, δε, ότι το νέο γραφείο θα αποτελέσει ένα κέντρο καινοτομίας (hub), από το οποίο θα μπορούν να επωφεληθούν και άλλες χώρες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ