Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συστήματα προβολής έκθεσης στο San Giamoco

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη το 2021 παρουσίασε μέσα από συστήματα προβολής την έκθεση «Η Κέρκυρα το 1821 και η Μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια» σε Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας.

Η έκθεση περιλάμβανε μια σειρά χαρακτικών έργων ιστορικής σημασίας και αναφοράς της χρονικής περιόδου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τα έργα προέρχονται από τη Συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης και τη Συλλογή του συλλέκτη και συγγραφέα Γιώργου Σουρτζίνου.

Στόχος μας ήταν να έρθουν τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο σε επαφή με τα έργα τέχνης και να αντλήσουν ιστορικές πληροφορίες μέσα από αυτά.

Η έκθεση παρέμενε σε κάθε σχολείο για δέκα ημέρες, ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να έχουν άπλετο χρόνο να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα διαχρονικά νοήματα που εκπέμπουν τα έργα και να εμπνευστούν μέσα από αυτά.  

Κατά την επίσκεψη μας  στα σχολεία, γινόταν παρουσίαση στα παιδιά της Ε΄ και Στ τάξης. Τα παιδιά μέσα από τη δράση αυτή είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν εικαστικά τις εντυπώσεις τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε προγραμματισμένη έκθεση το 2022 από την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.

Επισκεφθήκαμε αρκετά σχολεία και το αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες  λόγω πανδημίας, ήταν ικανοποιητικό.


Λόγω της επετείου της 25ης Μαρτίου η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου και το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων θα φιλοξενήσουν τα συστήματα προβολής της έκθεσης στο χώρο του San Giacomo έως τις 15/4/2022 ώστε να  είναι επισκέψιμα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικών σχολείων θα μπορούν να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους και να εκφραστούν εικαστικά. Οι δημιουργίες τους θα δοθούν στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη (Ιωάννου Θεοτόκη 77,τηλ: 26610 41085) και θα συμπεριληφθούν  στην προγραμματισμένη έκθεση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ