Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατσαφάδος στα Παραπολιτικά 90,1: Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να ανταποκριθεί στη μεταφορά υγροποιημένου αερίου – Συζητάμε για επιδοτήσεις στα ναύλα

Αποκάλυψε ότι δύο Έλληνες ναυτικοί και πέντε Ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται στα ουκρανικά θαλάσσια ύδατα

«Η Ελληνική ναυτιλία

μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη μεταφοράς υγροποιημένου αερίου και πετρελαίου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «ανοίγουν νέοι δρόμοι και η ελληνική ναυτιλία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο».

Αύξηση κατά 12%

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το μεταφορικό κόστος έχει ανέβει λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων και συμπλήρωσε πως το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει αυξηθεί μεσοσταθμικά 12% από τις αρχές του χρόνου.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε πως γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων.

Παράλληλα, εκτίμησε πως εάν ισορροπήσουν τα πράγματα «ο ελληνικός τουρισμός θα πάει καλά φέτος».

«Υποστήριζαν τα κυκλώματα»

Επίσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε διαχρονική την προσφορά του λιμενικού σώματος, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό και τόνισε ότι πολλές ΜΚΟ «υποστήριζαν τους δουλέμπορους και τα κυκλώματα».

Ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε πως η ΝΔ άλλαξε το δόγμα ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και είπε πως στα ουκρανικά θαλάσσια ύδατα βρίσκονται δύο Έλληνες ναυτικοί και πέντε Ελληνόκτητα πλοία.

Google News icon
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ