Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην υπάρξουν ελλείψεις

Με «δελτίο» πωλούν ορισμένα σούπερ μάρκετ το αλεύρι και το ηλιέλαιο, δίδοντας μόνο συγκεκριμένες ποσότητες, ανά πελάτη, υπό την πίεση του φόβου και της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου οι κινήσεις αυτές είναι προληπτικού χαρακτήρα και αποσκοπούν στο να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Το μέτρο μέχρι στιγμής αφορά κυρίως αγορές από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Είχε προηγηθεί η επιβολή άτυπου πλαφόν στις πωλήσεις ηλιέλαιου από τις αλυσίδες χονδρικής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες και κυρίως αυτοί της εστίασης.

Σε ηλεκτρονικό κατάστημα μεγάλου σούπερ μάρκετ, υπάρχει πλαφόν μέχρι τέσσερις συσκευασίες για τους δημοφιλείς κωδικούς, όπως για αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το ίδιο ισχύει σε άλλα μεγάλα καταστήματα και για το ηλιέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης φαίνεται να εντάσσεται η απόφαση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να καταγράψουν εντός δύο ημερών τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους σε σιτηρά, σπορέλαια και λιπάσματα, με στόχο να αποφευχθούν ελλείψεις, φαινόμενα αισχροκέρδειας ή και εξαγωγές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ