Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Live – Μητσοτάκης: Φέτος οι Έλληνες συνολικά θα δουν μείωση κατά 40% στον φόρο ακινήτων τους

Δείτε ζωντανά

Παρακολουθήσετε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Η χώρα στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε μία σύγκριση των επιπτώσεων του πολέμου και της οικονομικής κρίσης του 2008, τονίζοντας πως οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μία φάση όπου όλοι ανέμεναν μία οικονομική ανάπτυξη μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Μίλησε για ένα παγκόσμια εφιαλτικό τρίγωνο το οποίο συνεχώς ανατροφοδοτείται. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα με τις επιλογές που έκανε στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με το δίκαιο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως απόδειξη διπλωματικής συνέπειας την στήριξη στην Ουκρανία καθώς αυτό δείχνει πως η χώρα μας σέβεται τη συμμαχία όπως επιθυμούμε και εμείς να συμβαίνει, κάνοντας αναφορά στην Τουρκία. «Οφείλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας χωρίς εντάσεις», είπε. 

«Στην Ουκρανία αντιμάχεται ο σύγχρονος πολιτισμός με τον ανατολίτικο δεσποτισμό του παρελθόντος. Πρέπει να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαης αλλαγής συνόρων και η προσπάθεια κάθε ηγέτη που θέλει να γίνει αντιδημοκρατικά ηγεμόνας. Η Ελλάδα, οι Έλληνες είμαστε με την δημοκρατία», πρόσθεσε, τόνισε.

Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση 

Σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και την αυξανόμενη ακρίβεια, τόνισε ότι «η πολιτική οφείλει να δράσει απέναντι στην διεθνή κερδοσκοπία και η αγορά να επανέλθει στην κανονικότητα και οι τιμές να καθορίζονται με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης». Σημείωσε παράλληλα πως οι εταιρείες πρέπει να καταθέσουν μερίδιο των συγκυριακών τους κερδών για την άρση αυτής της κατάστασης.

«Η πρόσφατη πτώση του φυσικού αερίου έγινε γιατί οι αγορές αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ευρωπαϊκής παρέμβασης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ευρωπαϊκή συνεργασία». Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση, σαφής και τολμηρή γιατί κερδίζουν χρόνο οι λαϊκιστές με τον τρόπο που ξέρουν κρύβοντας πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Προσφέρουν έωλα συνθήματα και χαϊδέυουν αυτιά όμως δένουν τα μυαλά. Οι κίνδυνοι που διαγράφονται δεν είναι μόνο γεωπολιτικοί αλλά και πολιτικοί, τόνισε. Το διεθνές πληθωριστικό κύμα που οξύνεται απειλεί και την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Για τις μειώσεις φόρων

«Φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν 950 εκατ. λιγότερα σε σχέση με ό,τι τους είχε βεβαιωθεί το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πληρώσουν 350 εκατ. λιγότερα σε σχέση με ό,τι πλήρωσαν το 2019 μετά τις πρώτες μειώσεις ΕΝΦΙΑ από τη ΝΔ. Συνολικά θα δουν μείωση κατά 40% στον φόρο στα ακίνητά τους. Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει μόνο στο 1% των ζωνών, ενώ στο 65% θα υπάρξει μείωση», ανέφερε. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα αν προτίθεται να ψηφίσει τις μειώσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ