Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Live – Μητσοτάκης: H πολιτική οφείλει να δράσει απέναντι στην διεθνή κερδοσκοπία και η αγορά να επανέλθει στην κανονικότητα

Δείτε ζωντανά

Παρακολουθήσετε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε μία σύγκριση των επιπτώσεων του πολέμου και της οικονομικής κρίσης του 2008, τονίζοντας πως οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μία φάση όπου όλοι ανέμεναν μία οικονομική ανάπτυξη μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα με τις επιλογές που έκανε στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με το δίκαιο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως απόδειξη διπλωματικής συνέπειας την στήριξη στην Ουκρανία καθώς αυτό δείχνει πως η χώρα μας σέβεται τη συμμαχία όπως επιθυμούμε και εμείς να συμβαίνει, κάνοντας αναφορά στην Τουρκία. «Οφείλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας χωρίς εντάσεις», είπε.

«Στην Ουκρανία αντιμάχεται η Δημοκρατία με τον αυταρχισμό», τόνισε, αναφέροντας πως είναι ανάγκη να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαιης αλλαγής συνμόρων όπως και κάθε μοντέλο ηγέτη που θέλει αντιδημοκρατικά να γίνει ηγεμόνας. «Η Ελλάδα, οι Έλληνες είμαστε με την ελευθερία».

Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση 

Σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και την αυξανόμενη ακρίβεια, τόνισε ότι «η πολιτική οφείλει να δράσει απέναντι στην διεθνή κερδοσκοπία και η αγορά να επανέλθει στην κανονικότητα και οι τιμές να καθορίζονται με βάση τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης». Σημείωσε παράλληλα πως οι εταιρείες πρέπει να καταθέσουν μερίδιο των συγκυριακών τους κερδών για την άρση αυτής της κατάστασης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ