Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Άναψαν τα αίματα» στην Σύνοδο Κορυφής – Μάχη Βορρά και Νότου – Ξέσπασμα του Ισπανού πρωθυπουργού

Οι εντάσεις είναι διαρκείς και μάλιστα κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα

 Περισσότερο από όσα φαντάζονταν όλοι έχει διαρκέσει η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές στις Βρυξέλλες οι εντάσεις είναι διαρκείς και μάλιστα κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα για καθαρίσει όπως είπε το μυαλό του.

 «Πολύ ωραία! Πάω να πάρω λίγο αέρα και να καθαρίσει το μυαλό μου και αν έχετε κάτι καινούριο να μου πείτε, πείτε το», είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες ο κ. Σάντσεθ.

 Σύμφωνα με πηγές από την ισπανική αντιπροσωπεία, οι διαπραγματεύσεις θυμίζουν συνεδριάσεις από τα παλιά με τις χώρες του Νότου να προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου μια ώρα διανεμήθηκε ένα νέο κείμενο συμφωνίας για την ενεργειακή κρίση το οποίο δεν έχει ικανοποιήσει πολλές χώρες της ΕΕ.

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

 Οι μόνες αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν από την Ισπανία αλλά και την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί με βέτο!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ