Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τουρκία: Εντοπίστηκε νάρκη στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης – Πώς συνδέεται με την Ουκρανία

Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης επιβεβαίωσε την εφημερίδα Milliyet, η οποία είχε κάνει λόγο για προειδοποίηση των Αρχών για ένα αντικείμενο, που φέρεται να «έχει σχήμα μπάλας με προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα»

Στη Μαύρη Θάλασσα εντοπίστηκε να επιπλέει ένα «αντικείμενο που μοιάζει με θαλάσσια νάρκη» στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης, με τις Αρχές της Τουρκίας να προειδοποιούν τα σκάφη που πλέουν στο σημείο να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά από μερικές ημέρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε τις χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα ότι πολλές νάρκες έχουν απομακρυνθεί από τα λιμάνια της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας,  η ομάδα δυτών που βρίσκεται στο σημείο, εντόπισε το αντικείμενο και προχωρά στην απενεργοποίησή του, με τη γενική διεύθυνση παράκτιας ασφάλειας να αναφέρει στο Reuters ότι, αυτοί που το εντόπισαν πρώτοι ήταν ψαράδες. 

Παράλληλα, ένας εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης επιβεβαίωσε την εφημερίδα Milliyet, η οποία είχε κάνει λόγο για προειδοποίηση των Αρχών για ένα αντικείμενο, που φέρεται να «έχει σχήμα μπάλας με προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα» και ότι είναι «πιθανό να πρόκειται για νάρκη». 

Για νάρκη παλαιού τύπου έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως «επικοινωνήσαμε με τις ρωσικές και ουκρανικές αρχές και συνεργαζόμαστε μαζί τους. Το Πολεμικό Ναυτικό μας συνεχίζει τις έρευνες». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ