Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιφυλάξεις και από Μπάιντεν για Ρωσία: Θα δούμε αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Οι ηγέτες της Δύσης αμφισβητούν το εάν θα τηρήσει η Ρωσία τα υπεσχημένα

 Η Ρωσία έχει χάσει την αξιοπιστία της. Μέσα στον όλεθρο του πολέμου την πυροβόλησε κι αυτήν. Οι ηγέτες της Δύσης παραμένουν επιφυλακτικοί για το ένα θα τηρήσει η Ρωσία τα υπεσχημένα.

Μεταξύ των ηγετών που την αμφισβητούν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη ρωσική στάση  μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ.

 «Θα δούμε αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», είπε ο Μπάιντεν αφού ρωτήθηκε εάν η Ρωσία φαίνεται να περιορίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Κίεβο κι είναι πιθανόν ο πόλεμος να τελειώνει, ή η Ρωσία απλώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο .

 «Θα δούμε… Δεν συμπεραίνω τίποτα μέχρι να δω ποιες είναι οι ενέργειές τους».  «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όσα συμβαίνουν», πρόσθεσε.

 Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι στην επικοινωνία του με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας υπήρξε «συναίνεση» για «να δούμε τι έχουν να προσφέρουν. Θα μάθουμε τι κάνουν».

 «Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε ισχυρές τις κυρώσεις. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στον ουκρανικό στρατό την ικανότητά του να αμυνθεί και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει» διεμήνυσε ο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ