Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσμική συνάντηση ΔΣΚ με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αυλωνίτη / Εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Νάσο Λαβράνο για την συμβολή των επτανήσιων στον αγώνα του ‘21

Eχθές το μεσημέρι επισκέφθηκε θεσμικά τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερκυρας ο Βουλευτής Κερκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεκος Αυλωνιτης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣΚ κ. Γιάννη Κοντό και με τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Αλέκο Παπαδάτο, Σπύρο Βαρθολομαιο, Σπύρο Παπαδόπουλο, και Γιώργο Κοσκινα. 

Ο Προεδρος του ΔΣΚ ανέφερε στον κ. Αυλωνιτη τους βασικούς στόχους του ΔΣΚ που είναι η προώθηση του έργου των νέων Φυλακων, η διάνοιξη του δρόμου σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου με τον κεντρικό δημόσιο δρόμο, ο καθαρισμός της «ζούγκλας» στο έμπροσθεν τμήμα του δικαστικού Μεγάρου, η πλήρωση των θέσεων των Γραμματέων, καθώς και των Δικαστών κυρίως σε Ειρηνοδικειο και Εφετειο, ενώ του ανέλυσε την μεγάλη μάχη που δίνεται, από τη μεριά του ΔΣΚ, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας που προκύπτουν συνεχώς στην άσκηση του λειτουργήματος της δικηγορίας στην Κέρκυρα. 

Ο κ. Αυλωνιτης, μαχόμενος Δικηγορος του ίδιου Δικηγορικού Συλλογου και ο ίδιος, κατανόησε πλήρως τις προτεραιότητες αυτές και δεσμεύτηκε να παρέμβει και ο ίδιος και με τις δικές του δυνάμεις και στην Κυβέρνηση και στους φορείς τοπικής Αυτοδιοικησης και κυρίως τον Δήμο κεντρικής Κερκυρας & ΔΝ, ώστε να προχωρήσουν τα ζητήματα αυτά, τα τόσο σημαντικά για το δικηγορικό κόσμο της Κερκυρας. 

Μεγάλο μέρος επίσης της συζήτησης κατέλαβε το μείζον θέμα των λανθασμένων δασικών χαρτών, πρόβλημα σοβαρότατο για την Κερκυρα, όπου τα σφάλματα αγγίζουν πολύ μεγάλο ποσοστό των χαρτών. Και ο Προεδρος του ΔΣΚ και ο κ. Αυλωνιτης με επιστολή τους την προ – προηγούμενη εβδομάδα ζήτησαν τουλάχιστον 6μηνη παράταση της προθεσμίας αντιρρήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία, με πολύ επιμονή δε και των λοιπών φορέων του τόπου,  έγινε δεκτή παράταση μόλις έως την 31/05/2022, η οποία, κατά κοινή ομολογία θα είναι εντελώς ανεπαρκής.

Η συζήτηση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου του ΔΣΚ προς τον Βουλευτή για την επίσκεψη του και με την υπόσχεση του κ. Αυλωνιτη για αρωγή και στήριξη, αλλά και συνεχή επαφή, με τον Σύλλογο, στου οποίου άλλωστε τη δύναμη ανήκει και τον όποιον στο παρελθόν έχει υπηρετήσει επι έτη και ως μέλος του ΔΣ. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι Αγώνες των Επτανησίων πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ’21», επ’ αφορμή της 201ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος Νομικός και Ιστορικός Ερευνητής κ. Νασος Λαβράνος. 

Τον κ. Νάσο Λαβρανο προλόγισε και καλοσωρισε ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιαννης Κοντος, ο οποίος μίλησε για το έργο και την επιστημονική και εν γενεί πορεία του. 

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων,  ήταν η Περιφερειάρχης Ιονιων Νησων κ. Ροδη Κρατσα, η Δημαρχος κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μεροπη Υδραίου, οι Βουλευτές Κέρκυρα κ.κ. Στεφανος Γκικας, Αλεκος Αυλωνιτης και Δημητρης Μπιαγκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρα κ. Κωστας Ζορμπας, ο Προεδρος και ο Α’ Αντιπροεδρος του Επιμελητηριου Κερκυρας κ.κ. Γιωργος Χονδρογιαννης και Στεφανος Μεξας, ο Προεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νικος Μουζακιτης, ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρης Μεταλληνος, ο Αστυνομικος Διευθυντης Κερκυρας κ. Ματθαιος Γιαννουλης, η Διευθυντρια των Φυλακων κ. Λιτσα Σταυρου, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ και πλήθος συναδέλφων και κόσμου που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την διάλεξη αυτή.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης, έγιναν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και διασαφηνίσεις και προέκυψε ένας χρήσιμος διάλογος σε σχέση με το θέμα της εκδήλωσης.

Θελουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παριστάμενους και να ευχαριστήσουμε τον κ. Νάσο Λαβρανο που με την έρευνα του πάντα διαφωτίζει και αναδεικνύει χρήσιμες πτυχές της ιστορίας που αφορούν τον τόπο μας και την Επτάνησο. 

Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία του ΔΣΚ με τον κ. Λαβρανο θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ